Wave in Tempo – Contrastos

Ismael Campanero, violone

Ismael Campanero, violone

Ismael Campanero neix a Madrid, on estudia contrabaix en el Real Conservatorio Superior de Música de Madrid amb Luis Fonseca. Amplia els seus estudis amb contrabaixistes com Edicson Ruiz, Diego Zecharíes, Alberto Bocini, Xavier Puertas i Pablo Martín Caminero, entre d’altres.

Durant els seus anys de formació, centra l’atenció no solament en la música clàssica, sinó també en la música antiga, les músiques folklòriques i el jazz. Aquesta necessitat d’abastar més estils el porta a viure des de la pràctica aquests móns, tocant altres instruments com el contrabaix barroc, el violone o la viola de gamba.

Actualment, la seva activitat principal gira al voltant de la música antiga, juntament amb grups de trajectòria internacional com La Ritirata, Tiento Nuovo, Da Kamera, Concerto 1700, Nereydas, La Madrileña, Hippocampus, La Spagna, La Capilla Real de Madrid o Euskal Barrokensemble, entre d’altres. Així mateix, col·labora habitualment amb músics com Hiro Kurosaki, Josetxu Obregón, Alberto Martínez Molina, Filippo Mineccia, Nuria Rial, Daniel Oyarzábal o Ignacio Prego; ha participat en nombrosos discos per a Glossa. També ha esta membre de la JONDE i de la Schleswig-Holstein Musik Festival Orchestra.

El seu projecte personal, Wave in Tempo, va néixer el 2017 com un espai per apropar-se a la música antiga des de diferents prismes sonors, estètics, i com a centre d’unió de les distintes arts.

Miriam Hontana, violí

Miriam Hontana, volí

Miriam Hontana neix a Vilanova i la Geltrú, i comença els estudis de viola en el Conservatorio Arturo Soria (Madrid) als set anys. Acaba amb premi de fi de grau professional de viola i música de cambra als catorze anys. Comença a tocar el violí als onze anys sota la tutela del professor Sergei Fatkulin, tot finalitzant el grau professional el 2014 amb Menció d’Honor en aquest mateix conservatori. Finalitza el grau superior de violí en el Real Conservatorio Superior de Madrid (RCSMM), i enguany n’ha guanyat el concurs de solistes.

Ha participat en trobades amb orquestres joves com ara la Wiener Jeunesse Orchester (WJO) o la Joven Orquesta de España (JONDE), de la qual és membre actualment. Ha ofert concerts en importants festivals d’Espanya, Alemanya, Romania, Àustria i Eslovàquia.

Ha estudiat violí sota la tutela de Sergei Fatkulin, Ana María Valderrama, Luis del Valle i Savva Fatkulin. A més de rebre classes de professors com Rocío Gómez, Carole Petitdemange o Hiro Kurosaki.

Toca el violí barroc amb diferents agrupacions de música antiga, com ara Wave in Tempo, Nereydas, La Madrileña i La Capilla Real de Madrid, actuant en conjunts de cambra amb músics tals com Ramiro Morales, Daniel Oyarzabal, Alberto Martínez Molina i Daniel Garay. També ha treballat com a supervisora artística de l’últim disc del grup Delirium i de María Hinojosa.

Alberto Cid, volí i viola

Alberto Cid, violí

Alberto Cid neix a Àvila, on comença els seus estudis de violí amb la professora María Tellechea. Continua la seva formació en el Centre Superior de Música del País Basc (Musikene) amb Aitzol Iturriagagoitita, en violí, i amb Natasha Tchitch, en viola, rebent a més classes magistrals d’Anna Baget, Saskia Viersen, Pablo Suárez, Frederieke Saeijs i Julian Rachlin, entre d’altres. Tant en violí barroc com en quartet, ha rebut lliçons d’Andoni Mercero i Pedro Gandía.

Actualment és membre de la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE) i col·labora de manera habitual amb orquestres professionals, com la Bilbao Orkestra Sinfonikoa (BOS) o la Orquesta Sinfónica de Euskadi (OSE), havent realitzat diverses gires a Alemanya, Romania i Àustria.

Com a membre del Cuarteto Abreu, ha estat convidat a nombrosos festivals com el Musika-Música de Bilbao, el Quincena Musical de San Sebastián o l’Scène Nationale d’Orléans, i ha rebut classes d’Isasi Quartet, de Quatuor Diotima, de Quatuor Ebène i del Quartet Casals.

Daniel Garay Moragues, percusió

Daniel Garay Moragues, percussió

Daniel Garay neix a Bilbao, on estudia piano i flauta travessera per a finalment dedicar-se a la percussió. Al mateix temps, com a membre del cor del conservatori de la Sociedad Coral de Bilbao, participa en òperes, concerts i gravacions amb mestres de la talla de Víctor Pablo Pérez, Antoni Ros-Marbà o Juanjo Mena, entre d’altres.

Finalitza els seus estudis superiors de percussió històrica amb Pedro Estevan a l’Escuela Superior de Música de Barcelona, a més de bateria moderna amb David Gómez, Ricardo Cantera i Miguel Benito, així com percussió clàssica juntament amb Manolo Gallardo, Javier Alonso i Joaquín Carrascosa.

Com a percussionista especialitzat en música antiga és membre o col·laborador de formacions com Le concert des Nations, Hesperion XXI, Euskal Barrokensemble, Concerto Copenhagen, Al Ayre Español, La Ritirata, Orquesta Barroca de Sevilla, Capilla Santa María, Georgian Sinfonietta, El Concierto Español, Collegium Musicum Madrid, Nereydas, Secretvm, La Galanía, La Fenice i Forma Antiqva, entre d’altres, amb les quals ha enregistrat diversos programes per gran part de la geografia espanyola i internacional.