Un Concert de Pel·lícula

Divendres 22 d’Abril 20:30 – Sala Diadema

Banda de Música del Prat

La Banda de Música del Prat és una formació musical, integrada per uns 40 músics de totes les edats i nivells musicals, oberta a tothom que hi vulgui participar. L’entusiasme i la dedicació de tots els seus membres, entre els quals hi trobareu des de músics amb titulació superior fins a estudiants que fa poc temps que toquen un instrument, és el que està fent possible que aquest projecte creixi i es consolidi dia rere dia. El que va néixer fa 15 anys com un projecte d’àmbit local, ha esdevingut ja una de les bandes de música més sòlides, de més qualitat i de més ambició global del nostre país.

El repertori de la banda és molt extens i variat, i comprèn tot tipus de música: clàssica, jazz, pop, rock, bandes sonores de pel·lícules i música popular. Les activitats que desenvolupem són de tipus cultural i van des de concerts fins a cercaviles, processons, festivals de bandes, certàmens etc. Habitualment la banda actua a la nostra ciutat amb concerts al Teatre Modern, Centre Artesà, Casal Cívic El Prat-Delta… Però també ha actuat en molts altres indrets de Catalunya davant d’un públic molt divers i en escenaris destacats com ara, el Palau de la Música Catalana i l’Auditori de Barcelona.

Rubén Chordà Escrivà.

Neix a Albalat de la Ribera, on comença la seva formació musical. Continua els seus estudis al Conservatori Superior de Música de València, on obté el Títol Superior de Professor de Trompa.

Posteriorment ingressa a la Staatliche Hochschule für Musik Freiburg (Alemanya) on obté el Orchester Musik Diplom, de la mà del professor Bruno Schneider. Completa la seva formació amb diversos professors de gran prestigi.


Ha estat guardonat en diferents concursos de trompa, com el prestigiós Concurs Permanent de Juventuts Musicals d’Espanya.

Ha estat solista i col·laborador d’importants orquestres d’Alemanya, França, Suïssa, Andorra i Catalunya, com ara la Philharmonisches Freiburg Orchester, l’orquestra del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida, l’orquestra Camerata XXI, L’Orquestra de Cambra Catalana i l’Orquestra Camera Musicae


Destaca la seva tasca docent, ha impartit Masterclass a diferents esdeveniments musicals i ha estat professor a diverses escoles i conservatoris de Catalunya, com ara a l’IEA Oriol Martorell. És professor titular del Conservatori Municipal de Música de Barcelona i L’Escola Municipal de Música de L’Eixample Joan Manuel Serrat.


De la seva tasca com a director, cal destacar que va dirigir la banda de música de l’Ametlla de Mar, actualment és subdirector de la Banda de Música del Prat, director del Conjunt instrumental del CMMB i professor de suport i parcials de l’assignatura Banda del CMMB.