Tomàs Maxé i Marie Malechová

Tomàs Maxé

Tomàs Maxé

Va néixer a Barcelona i va cursar els primers estudis musicals a l’Escolania de Montserrat sota la direcció d’Ireneu Segarra, continuant-los al Conservatori de Sant Cugat, Superior Municipal de Música i Conservatori del Liceu de Barcelona, alternant-los amb els de Tècnic de So i Magisteri Musical.
Provinent d’una sòlida base coral, i que el porta a guanyar el 1r premi de la 44ena edició del Concurso Permanente de Joventudes Musicales de España amb el conjunt Musica Reservata de Barcelona, estudia cant amb Pau Bordas, Dalmau González, Carlos Chausson, realitza masterclass amb Kurt Widmer, cursos de Lied amb Dolors Aldea i de direcció coral amb Alfred Cañamero i Gemma Tatay.

El seu repertori, especialitzat en música antiga, abraça fins el contemporani. Ha treballat sota la batuta de Graeme Jenkins, Jordi Casas, Arthur Fagen, Jean-Marc Andrieu, Manel Valdivieso, Gonçal Comellas, Lluís Vila, Peter Phillips, Bruno Turner, Mireia Barrera o Andrew Carwood. Ha col·laborat estretament amb grups especializats en música antiga com Música Ficta, Capella de Ministrers, Vozes de Al Ayre Español, Graindelavoix, Tasto Solo, La Caravaggia, Harmonia del Parnàs, The Josquin Circle, ClubMédiéval, Resonet, a més d’haver estat membre del Cor de Cambra del Palau de Música Catalana.

Ha interpretat Carmina Burana de Carl Orff, Magnificat, Cantates, Matthäus Passion de J. S. Bach, Messiah de Haendel, Markuspassion de R. Keiser, Thamos, König in Ägypten, Missa Solemnis, Missa de la Coronació y Requiem de Mozart, Requiem für Mignon de Schumann, Requiem de Fauré, Requiem de Duruflé, Salm 115 op.31 de F. Mendelssohn, cantata TWV1:58 Allein Gott in der Höh sei Ehr de G. F. Telemann, Stimmnun de Stockhaussen, Der Ozeanflug de Kurt Weill. i els rols d’Avi Castellet (Cançó d’Amor i de Guerra, Martínez i Valls), Sargente (La Bohème, Puccini), Uberto (Serva Padrona, Pergolesi), Aeneas (Dido and Aeneas, Purcell), Glòria Catalana a L’Aplec del Remei (J.A.Clavé).

Ha actuat al Festival de Música y Danza de Granada, al Festival de Música Antigua de Cuenca, de Musica Antigua en Sevilla, a la temporada regular del TNC, al GREC de Barcelona, al Festival de Música de Kuhmo, a Festival d’Ópera de Tenerife, al Oslo Kammermusikk Festival, al Festival Mozart d’A Coruña, al Musikfest Berlin, Festival Transamerican de Montreal, Berliner Fiestpiele, Ruhrtriennale, Laus Poliphoniae, Utrecht Oude Muziek., Actus Humanus Gdansk, AMUZ , International Diaghilev Festival, FEMAP.

Ha realitzat diferents enregistraments en discogràfiques com Cantus, Glossa, Enchiriadis, Klara, Columna Música o La mà de Guido, i per la radio a Groupe Radio France, Radio Nacional (RTVE) i Catalunya Música.

Marie Malechová

Marie Malechová
Nascuda a Ceské Budejovice (República Txeca) comença els estudis musicals a la Lidova Skola Unémi a l’edat de cinc anys amb la professora Bozena Slancová, continuant-los sota la tutela del mestre Ivan Kovac. Després d’obtenir el títol de Diplom Absolventa Konzervatore obor hudba segueix els seus estudis en el Conservatori Superior de Wützburg (Alemanya) amb el mestre Martin Dombrowski, obtenint el Títol de grau superior Diplom-Musiker en virtuosisme.

Continua els seus estudis en el Conservatori Superior del Liceu de Barcelona tot fent Direcció Orquestral amb Manel Valdivieso, Antoni Ros Marvà, Jordi Mora i Salvador Mas, Jazz al Taller de Músics de Barcelona amb Ana Rosa Landa, i Composició i Instrumentació amb Enric Palomar. Realitza diversos cursos de Lied, masterclass amb el mestre Dalton Baldwin i classes magistrals amb Ilinca Dumitrescu, Pierre Jasmin, Bernd Glemser, Walter Groppenberger i Avedis Kouyoumdjian, cultivant així les facetes tant de músic com de docent.

És membre en diferents formacions fixes, com Trio Picasso, Veus Appasionades, a més de realitzar nombrosos concerts, tant en la vessant de solista com en la de música de cambra , acompanyant també a cantants d’òpera i lied, tant a la República Txeca com a Alemanya, Àustria i Espanya.

Ha treballat amb cantants com Encarnación Vázquez (mezzosoprano, Mèxic), Monserrat Martí Caballé (soprano, Catalunya), Núria Dardinyà (soprano, Catalunya), Joana Bañeres (soprano, Catalunya), Miguel Rosales (baríton, Catalunya), Marc Pujol (baix, Catalunya), Michelle Marie Cook (soprano, Austràlia), Claudia Rodríguez (soprano, Mèxic), Beatrice Jiménez Marconi (soprano, Catalunya), Tomás Maxé (baix, Catalunya), Marc Sala (tenor, Catalunya), Sara Bañeras (soprano, Catalunya), Jorge Jasso (tenor, Mèxic), Dalmacio González (tenor, Catalunya), i amb instrumentistes com Josep Bassal (violoncel, Catalunya), José Luís Udaeta (castanyoles, Catalunya), Josep Montoliu (violí, Catalunya), Albert Mora (flauta travessera, Catalunya), Christoph Dartsch (violoncel, Alemanya), Montserrat López (oboè, Catalunya).

Ha participat entre d’altres en el “Concert homenatge a les víctimes de la Guerra Civil” dins el Festival GREC 2006 amb la 9ª Sinfonía de Beethoven, també com a pianista i repertorista per a la World Orquestra Jeunesses Musicales (WOJM), amb l’Orfeó Gracienc sota la direcció de Yaron Traub, i com a pianista acompanyant el 2017 en el Concert del Campionat Mundial d’Esgrima (INEF).