Sons Corbera, un projecte de música a Corbera

Sons Corbera, un projecte de música a Corbera

Amb poc temps d’existència el projecte Sons Corbera apareix al nostre poble com una realitat senzilla però a la vegada ambiciosa. Qui som? Què fem? Què pretenem? El nostre sincer desig no és altre que proposar un concert de música per al nostre poble de manera estable. L’objectiu que volem assolir és el d’arribar a un concert de música al mes, una fita gens petita pels temps que vivim. Aspirem a fer del goig per la música una excusa ben bona per a trobar-nos, aproximar-nos més uns i altres i afavorir en el nostre poble una manifestació pública de cultura musical, amb tot el que aquesta proposta comporta.

El que ens porta a engegar aquest projecte principalment és l’estima per la música, però al mateix temps, la intuïció que la música pot influir decisivament i provocar insistentment en tots nosaltres, homes i dones, un desig més intens de viure i construir un món diferent, més humà, més fratern, fins i tot més amable i més just.
La música és segurament una de les activitats més belles que l’home pot realitzar, així com també una de les més suggerents. Vivim envoltats de sons, uns més harmònics i agradables que altres, uns fàcils de recordar i d’altres que ens fan emocionar, uns que ens fan moure i uns altres que ens fan somiar, uns que associem a etapes de la nostra vida i d’altres que ens impulsen a viure i a anhelar un futur inesperat i sempre nou, que tots portem dins nostre.

Al mateix temps la música ens educa i ens ajuda a posar ordre a la vida. El nostre cicle de concerts persegueix una humil intenció de caire pedagògic. No volem sinó manifestar una reivindicació serena i punyent a favor de la música en les nostres vides. Malauradament molt descuidada hem tingut la música en els nostres projectes educatius. El cicle de concerts que plantegem aquest any, com els propers que seguiran, vol ser una oferta per a les nostres joves generacions. Les estimem i volem oferir per a elles un espai que els permeti de projectar el seu futur lluny de les tòniques dominants com la soledat o la violència, o bé de les espirals tancades de l’individualisme o la manca d’esperança.

El projecte «sonscorbera» vol ser un espai ben obert per a tothom. La música que volem programar en els nostres concerts, passant per diferents estils, èpoques, autors i instruments vol ser al cap i a la fi un recurs per a gaudir la vida i per a entendre’ns com a membres d’una mateixa societat, d’un mateix poble. Podríem dir que, sense necessitat de saber música, volem restar ben oberts per entendre’ns com a membres hipotètics d’una mateixa orquestra, com si tots poguéssim executar la nostra pròpia partitura al costat dels qui compartim la vida, sense necessitat de fer-nos nosa, sinó amb un so ben suau i a la vegada ben real.

Els nostres concerts, avui i sempre, són per a tot Corbera, sense exclusió de cap mena. Que tots poguem gaudir i compartir el goig de viure, i que la música ens hi ajudi.

1Comentari

 • Mª Victoria Vilalta

  16 de maig de 2017 at 12:33 Respon

  El dia 12 de Maig vaig tenir la ocasió d’assistir al Monastir de Sant Pons a Corbera, a un concert de música Klezmer de Centre Europa, en el que tocaven 3 músics: el violí,

  el clarinet i la cordiò, organitzat per Sons-Corbera.

  Va ser fantàstic: tot acompanyava a gaudir d’una bona vetllada: la nit, l’entorn, el lloc, però sobre tot els músics que van tocar meravellosament.

  Graciès i un agraïment als organitzadors.

  Mª VIctòria Vilalta

Publica un comentari