Quartet Ípsilon

Quartet ÍpsilonEl Quartet Ípsilon combina en la seva trajectòria el desig d’apropar la música contemporània a auditoris ben diversos del territori català, i la voluntat ferma de gaudir de la música recent que autors de relleu internacional proposen per a expressar la complexitat del nostre món, i en concret del nostre present. Cadascun dels seus músics té una trajectòria personal de pes, amb opcions distintes que travessen tota mena d’estils i autors, però en conjunt, la música que desprenen els seus instruments quan actuen al mateix temps, procura actualitzar per a les oïdes del seu públic els sentiments amagats en els cors dels homes i dones d’avui.

El Quartet Ípsilon està format per tres instruments de corda (violí, viola i violoncel) i una flauta travessera. Quatre músics, quatre mestres, quatre components que executen obres ben diverses, composades el segle XIX i XX.

La lletra ípsilon que és la vintena lletra de l’alfabet grec, tenia també un valor numèric, concretament el valor «400». Molt simptomàtic del que els seus mateixos components aporten el tot i millor de cadascun d’ells en cada actuació, el 100 per 100 de les seves possibilitats.