Polifònica de Vilafranca

Polifònica de Vilafranca
Aquest cor fou creat l’any 1947 a Vilafranca del Penedès, ara fa exactament 70 anys, amb l’objectiu de cantar nadales i corals durant la temporada de Nadal, i el seu nom era “Cor Nadalenc”. Des d’aleshores, el cor ha continuat la seva activitat sense interrupció, havent ampliat significativament els seus objectius i repertori, que avui es compon de centenars d’obres de diferents estils de música coral, amb un interès especial per les composicions catalanes. L’actual director és David Hernàndez Urpí, amb Miquel Villalba Castells, director assistent.

El cor ha actuat arreu de Catalunya i a molt països europeus. La Polifònica de Vilafranca ha col·laborat sovint amb orquestres, cors i directors de renom, com Josep Vila Casañas, Hervé Niquet, Paul Mc Creesh o Marc Timón, per citar-ne alguns. El cor ha realitzat enregistraments per a ràdio i televisió i ha participat en diversos festivals i cicles corals, tant a Catalunya com a l’estranger.

Entre les actuacions d’aquest any 2017, cal destacar el concert inaugural del Simposi Mundial de Cant Coral celebrat a l’Auditori de Barcelona el mes de juliol, i els concerts del Rèquiem de Mozart interpretats a Sitges i a Vilafranca el proppassat octubre.

La Polifònica de Vilafranca és un cor amateur, és membre fundador de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC), i actualment compta amb prop de cinquanta cantaires.