Oscar Alabau

Oscar Alabau neix a Barcelona al 1988. Inicia els estudis de violoncel amb elseu pare Joaquim Alabau. L’any 2006 ingressa a la Guildhall School ofMusic andDrama de Londres amb la professora Louise Hopkins on cursà els seus estudissuperiors i un Máster in Performance. Així mateix ha finalitzat el Soloist ArtistDiploma amb una beca completa del Guildhall School Trust. Altres personalitatsdeterminants per al seu desenvolupament artístic han estat Ralf Gothoni a Madrid iLluís Claret a Barcelona. Completa la seva formació a les classes magistrals d’IvanMoniguetti, Wenn Sin-Yang, Steven Doane, Richard Aaron, Cristoph Henkel, AntonioMenéses, Colin Carr, Timothy Eddy, Ralph Kirshbaum, Marçal Cervera, etc.

Recentment ha debutat amb molt d’èxit al Wigmore Hall de Londres i com asolista ha actuat interpretant el concert d’Elgar a St. John’s Smith Square de Londres.Va ser Artista Resident a la Pedrera on va oferir diferents recitals. També va estrenar una obra d’Albert Guinovart interpretada juntament amb Guinovart i la nova obra per a violoncel sol de J.S. Abdelmoula.

Durant la pròxima temporada debutará com a solista a l’Auditori de Barcelona i tornará a St. John’s Smith Square de Londres amb el concert de R. Schumann. Ha estat convidat com a solista amb l’Orquestra de Cambra Catalana i té previstos recitals per España, França, Anglaterra i Mèxic.

Ha participat en festivals internacionals com l’Aspen Music Festival, LondonCity festival, Internacional Musicians Seminar Prussia Cove, Forum Artium-Osnabrück, Heifetz Institute, Encuentro y Academia de Música de Santander 2011/13,New Year Music Festival in Gstaad, etc.

Ha realitzat recitals i concerts actuant com a solista per Espanya, Anglaterra,França, Itàlia i als Estats Units a auditoris com el Wigmore Hall, Barbican Hall,Royal Festival Hall, King’s Place, Palau de la Música Catalana, Palacio de Fstivalesde Santander, Palazzo Grimani-Marcello de Venecia, Auditorio de León, Auditori PauCasals, etc. Ha realitzat grabacions i retransmisions de concerts en directe per RTVE,Catalunya Música, Classical Planet, BTV, TV3 y TV El Vendrell.
Entusiasta de la música de cambra és membre fundador del Trio Camilli.També ha compartit escenari amb artistes com Janine Jansen, Laure Colladant, EldarNebolsin, Antonio Menéses, Wolfram Christ, Levon Chilinguirian, Mathew Jones, Caroline Haffner.

Premiat en concursos internacionals com el Allcard Award de Londres, MBFString Award, Concurs Internacional Mirabent i Magrans de Sitges, Concursd’Interpretació Musical INJUVE, Wolfson Foundation Award, XII Concurs “Cambrade Barcelona”, Juventudes Musicales, Arjau, Concurs Internacional de Música de lesCorts com a Solista, Craxton Memorial Trust Award, Benevolent Fund PostgraduateAward i al Prince’s Price de Londres.

Així mateix ha estat premiat recentment amb el 1er Premi al ConcursMontserrat Alavedra, 2º Premi al Primer Palau, el 2º Premi del GuilherminaSuggia International Cello Competition de Londres, el 1er Premi del ConcursInternacional de Juventudes Musicales a Vinarós i el Tillett Trust ‘Young ArtistPlatform’ Price.
També ha estat becat per la fundació AIE, Worshipfull Company of Musicians,Fundació “Musicians Benevolent Fund”, Banco Ibercaja, Juventudes Musicales deMadrid i en diverses ocasions per la Fundació Pau Casals, la Generalitat de Catalunyai el Guildhall School Trust.

Oscar Alabau toca un violoncel Camillus Camilli fecit Mantua 1745 cedit perla Sra. Ursula Herman, un arc Thiboubille-Lamy subvencionat per la WolfsonFoundation de Londres i un fine Lafleur School cello bow cedit per LondonBrompton’s.