Orthemis-Nova Orquestra Cambra Emporda

La nostra orquestra es complau a presentar la nostra nova visió sobre la comunicació entre els éssers humans. Un canvi en el paradigma del concert clàssic. Des dels més diminuts pobles de la comarca fins a les selves d’asfalt de les grans ciutats asiàtiques: en l’orquestra ens sentim la avantguarda de la transformació, i volem compartir-ho amb el món.
Ja fa trenta anys que l’agrupació va ser fundada aquí mateix, a Figueres, i des de llavors ha realitzat més de tres mil concerts en cinquanta països diferents.

La societat canvia. Canvien els gustos, la forma de relacionar-se i la forma de gestionar el treball. Canvien les persones. I amb elles ha decidit canviar l’orquestra. Dotze músics de corda, amos de la seva destinació, plens de vitalitat i en harmonia amb els temps moderns, al capdavant de l’orquestra: aquest és el nostre nou projecte.

Ara som nosaltres els qui hem adquirit la responsabilitat de realitzar aquest somni que ens uneix a tots. El de fer arribar l’art a cada racó, i a cada espectador diferent, amb un aire fresc i emprenedor. Som valents. No tenim por de fusionar conceptes, com hem fet en els nostres espectacles humorístics, on barregem teatre gestual i música, sent nosaltres mateixos els actors, i que estan donant la volta al món. Abracem així tots els rangs de la música, tractant d’innovar per a fer més pròximes les nostres actuacions. I volem compartir el nostre sentiment amb vosaltres!
És el nostre desig, a més a més, que sempre hi hagi espai en les nostres programacions anuals per a la música clàssica de qualitat de les mans del nostre nou director titular, Diego Miguel Urzanqui, trenta anys d’història i la nostra voluntat de caminar cap al futur de la mà dels qui més ens importen, els espectadors.