Orquestra Simfònica Vozes

Orquestra simfónica Vozes

Vozes és un projecte que fa servir la música com a eina d’Inclusió, d’Integració i de Cohesió Social. Per dur a terme aquest objectiu Vozes realitza activitats musicals gratuïtes dirigides a tot els col·lectius (nens, nenes, joves, famílies amb problemes soci econòmics, persones amb discapacitat, gent gran, etc.) que, per diverses raons, no poden accedir a una activitat artística i que a més es troben en risc d’exclusió social. El món no es troba exclusivament davant problemes econòmics, socials i mediambientals. La creativitat, el coneixement, la diversitat i la bellesa són elements imprescindibles per al diàleg per la pau i el progrés, ja que estan relacionats amb el desenvolupament humà i la llibertat.

Inspirats en aquests preceptes considerem que la cultura és tan essencial com les necessitats econòmiques, socials o ambientals; i per tant, la salvaguarda del patrimoni, la diversitat, la creativitat i la transmissió del coneixement artístic són recursos bàsics del desenvolupament sostenible de la nostra societat.
L’aportació dels docents que participen a Vozes el fa un projecte educatiu e innovador, on la música s’ensenya des de l’apropament, l’afecte i el reforçament de l’autoestima dels beneficiaris. Sense aquesta aportació aquest projecte no seria sostenible.

Vozes organitza corals, orquestres, grups de guitarres, grups de percussió, grups de teclats, combos de música urbana i moderna, per tal d’oferir als infants i als joves la possibilitat d’actuar a múltiples escenaris, de manera que el seu treball sigui reconegut. Aquests diferents grups treballen un repertori musical que estimula l’amor per la música a tots els beneficiaris, estenent i contagiant aquesta sensació al públic que els escolta. Les Orquestres Vozes (Amadeus, Beethoven i Corelli), que juntes conformen la gran “Orquestra Simfònica Vozes”, són l’exemple sonor del poder transformador de la música.

Els nens i joves de les Orquestres Vozes realitzen temporades de concerts durant tot l’any que ascendeixen a més de 60 concerts a tot Catalunya, altres parts d’Espanya, i a gires i festivals internacionals.

Les Orquestres Vozes conjuguen la seva tasca social amb un constant increment del seu nivell musical. Molt dels seus músics han actuat al costat de l’Orquestra de la ràdio i televisió Italiana, de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i nacional de Catalunya i amb solistes de l’Orquestra del Liceu. Les Orquestres Vozes i alguns dels seus integrants han rebut a directors com Jordi Mora, Arturo Márquez, d’entre altres. La versatilitat i adaptació dels músics de les Orquestres i Cors Vozes els ha permès compartir escenari amb prestigiosos artistes i grups com Miguel Poveda, Beth, José Mercè, Franco de Vita, Marta Gómez, Ramoncin, Nour, Macedònia, Color Humà, Gossos, Gertrudis, Sopa de Cabra, “Ruc and Roll”, Txarango i solistes com la pianista Yoko Suzuki i la flautista Francesca Canali.

Artistes de prestigi de diversos gèneres musicals, treballadors socials, autoritats públiques i privades coincideixen que els concerts de les Orquestres i Cors Vozes són experiències que conjuguen un alt nivell musical i un esperit d’integració i cohesió social.

L’alegria i entrega de tots els seus músics al tocar els seus instruments és l’exemple viu de que l’art musical i la bellesa és un dret de tothom.