Mireia Farrés i Mercè Hervada

Mireia Farrés i Mercè Hervada

El duet format fa vint anys per la Mireia Farrés, trompeta solista de l’OBC, i la Mercè Hervada, pianista amb una solvent trajectòria, ofereix sempre uns recitals únics amb música original per a trompeta i piano. Podeu escoltar un repertori molt ampli, que abarca peces d’estils ben diferents, passant per compositors clàssics com Enescu, Honegger, Hindemith, per compositors catalans actuals com Salvador Brotons, i arribant al repertori de música americana amb harmonies jazzístiques.

Des que el duet es va formar, ha ofert moltíssims recitals als festivals del nostre país, d´Itàlia i d´ Alemanya.

Acaben de publicar el seu primer disc, TEMPERAMENTS amb la discogràfica Seed Music.

Mireia Farrés i Bosch

Trompeta solista a l’Orquestra Ciutat de Granada des del 2001 al 2004, a l’OBC des del 2004 i professora de l’ESMUC, Mireia Farrés va rebre la beca del New England Conservatory de Boston i, sota el mestratge de Charles Schlueter, va obtenir el premi del departament de vent amb Menció d’Honor en l’especialitat de solista i cambra.Ha estat convidada a actuar com a solista a festivals i orquestres de caràcter nacional i internacional com el Festival de Peralada o Festival Grafenegg, la Simfònica de Praga o Simfònica Salvador de Bahia i ha tocat amb solistes com Martha Argerich i YujaWang entre d’altres. Ha estat en gira per Espanya amb l’ Orquestra Filharmònica Nacional d’Hongria dirigida per János Kovács.La seva vocació per explorar les possibilitats sonores més coloristes i intimistes de l’instrument l’han portat a participar en diverses formacions cambrístiques. És versàtil i sovint explora nous camps interpretatius com la música improvisada, col·laborant amb grans músics de la talla de Llibert Fortuny i Manel Camp i el duet d’ orgue i trompeta amb Juan de la Rubia.

A més d’exercir la tasca docent a l’ ESMUC i realitzar classes magistrals, Mireia Farrés col·labora com a professora a joves orquestres de l’Estat com la JONC o la JONDE; també imparteix classes magistrals i forma part del jurat a diferents concursos tals com el ARD a Munich.

La trompetista ha rebut el Guardó Jove, concedit per la Jove Cambra Internacional de Catalunya, així com el premi TOYP en la categoria d’èxits culturals.

Mercè Hervada i Sala

Professora de piano a l’Institut Escola Artísitic Oriol Martorell a Barcelona, des de ben petita es forma musicalment de la mà de Maria Dolors Bonal. Começa els estudis de piano amb Ticià Riera.

Posteriorment cursa el grau professional de l’instrument amb la professora Margarita Serrat i el professor Benjamí Santacana al Conservatori Superior de Música del Liceu, sempre amb les màximes qualificacions.

Completa els estudis superiors de piano i música de cambra a l’Acadèmia Fransz Liszt de Budapest amb el mestre Györgi Nádor en l’àmbit de piano i Andras Mihay en música de cambra.

Posteriorment obté les titolacions superiors de piano i superior de música de cambra amb excel.lència.

Participa en diversos cursos impartits per Nina Svetlanova, Àngel Soler i Josep Colom.

Durant la seva dilatada trajectòria professional ha tocat amb diversos grups de cambra, com el trio per flauta, violoncel i piano Manel Valls, amb qui fa diverses gires per Catalunya i Alemanya i enregistraments per Catalunya Música. També ha format ocasionalment duets a quatre mans amb les pianistes Maria José García i Núria De Canals oferint concerts per España. En l’àmbit de la correpetició ha estat pianista repertorista de l’Esmuc i Pianista de la Royal Academy of Dancing.

Darrerament, la seva aproximació al clavecí de la mà de Dani Espasa l’ha portada formar el duet amb el violoncelista Arnau Tomàs, tocant repertori italià, amb el programa “El violoncel venecià”.