Flors… què ens dieu?

Les flors s’associen a la bellesa, la joventut, al amor o la espiritualitat i el seu significat varia segons el tipus de flor, el seu color, la seva aroma.. però també segons el context i la tradició de cada cultura. En aquest concert explorem la simbologia de les flors en els poemes i música de diferents països: començarem per la cultura germànica amb lieder de Schumann i Strauss, continuarem amb les mélodie dels compositors francesos Fauré i Debussy, tocarem la música rusa amb Tschaikowski, explorarem algunes cançons catalanes de Morera, Toldrà i Mompou i clourem amb “Love’s philosophy” una cançó anglesa de R. Quilter.

SARA BAÑERAS, SOPRANO

Sara Bañeras, soprano

Sara Bañeras Carrió (1991) debutà professionalment l’any 2012 amb el rol de Francina de Cançó d’Amor i de Guerra. Des de llavors, ha interpretat amb èxit els rols de Pamina, Erste Dame, Papagena a Die Zauberflöte (Siena Music Festival, Conservatorio Superior de Música de Valencia i Palau de la música catalana), Miss Rowan a Little Sweep, Amore a Orfeo et Euridice (Barcelona Opera Studio), Madame Silberklang i Madame Herz a Der Schauspieldirektor, Frasquita a Carmen (Palau de la Música Catalana), Lisinga a Le Cinesi (Festival Rossini in Wildbad i Amics de l’òpera de Sarrià), Marcellina a Le nozze di Figaro (La Faràndula de Sabadell), Modestina a Il viaggio a Reims (Rossini Opera Festival), Alfonsina a Il Convito (Òpera Jove) i Cosette a Bohemios (Palau de la Música de València).

Altres festivals rellevants en els que ha participat són: Gstaad New Years Festival (Suïssa), Sankt Goar International Music Festival (Alemanya), Ticino Music Festival (Lugano), Fundación Princesa de Asturias (Oviedo), Festival Life Victoria 2018 (Barcelona).

Ha estat premiada, entre d’altres, en el 14è Concurs Internacional de Música de Les Corts 2018 (4 premis, entre ells el 2n Premi i el Premi del Públic), IV Concurs Internacional de Cant de Medinaceli 2017 (2n Premi), Concours de Belcanto V. Bellini 2018 (premi especial), L’Odissea de la Veu (2n Premi), finalista al Concurs Internacional de Cant de Logroño, Germans Pla 2018.

S’ha format a la prestigiosa Accademia Rossiniana amb Alberto Zedda a Pesaro i ha pogut aprendre de grans mites de l’òpera com Montserrat Caballé, Renata Scotto, Teresa Berganza, Jaume Aragall o Juan Diego Flórez. També ha cursat el Màster d’Interpretació Operística al Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo. Actualment, rep consell del tenor Dalmau González i la soprano Ofèlia Sala.

Marie Malechová, piano

Va néixer el 12 de juny de 1975 a Ceské Budejovice (República Txeca). Començà els estudis de piano l’any 1980 a l’edat de anys a la Lidova Skola Uméni de Ceské Budejovice amb la professora Bozena Slancová. Posteriorment prosseguí al Conservatori de Ceské Budejovice amb el mestre Ivan Kovac, completant finalment els seus estudis al Conservatori Superior de Würzburg (Alemanya) amb el mestre Martin Dombrowski on obtingué el títol Diplom-Musiker (Grau superior virtuosisme).

Perfecciona el seu coneixement del piano amb classes magistrals amb els mestres Ilnea Dumitrescu, Pierre Jasmin, Bernd Glemser, Balder Groppenberger i Avedis Kouyoumdjian. L’any 2000, es trasllada a Barcelona, on comença estudis de Jazz durant 5 anys al Taller de Músics de Barcelona amb la professora Ana Rosa Landa. Posteriorment realitza durant 3 anys un Màster de direcció d’orquestra al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona amb Manel Manel Valdivieso, Antoni Ros Marbà, Jordi Mora i Salvador Mas. També realitza dos cursos de perfeccionament per l’acompanyament de cantants de lied amb el mestre Walton Baldwin els anys 2004 i 2005.

L’any 2015 finalitza els estudis de composició i instrumentació Orquestral amb Enric Palomar.

Ha rebut classes magistrals amb els mestres Ilinca Dumitrescu, Pierre Jasmin, Bernand Glemser, Walter Groppenberger i Avedis Kouyoumdjian. Ha participat en concert al campionat Mundial de Esgrima-INEF i en diversos recitals de Lied religios amb el bariton Tomás Maxé.

L’any 2019 fa l’estrene mundial de Miquelangelo Lieder de Josep Soler al “Festival Musica Josep Soler “ a Barcelona i col.labora com pianista i repertorista preparant e interpretant l’opera Il Re Pastore de W.A. Mozart en una producció amb piano a Premià de Mar.

Actualment realitza tota mena d’audicions i concerts i és membre de diverses formacions de cambra com ara Trio PI-CAS-SO (piano, castanyola i soprano), duo Maxé-Malechová (amb Tomás Maxé, baríton), duo Fedra Marie (amb Fedra Borràs, flauta travesera) i el duo Mezzo & Piano (amb Anaïs Masllorens, mezzosoprano)