Fènix Consort

Fènix Consort

El Fènix Consort és un conjunt format per violones i violes de gamba que neix l’any 2021 amb la motivació d’interpretar música original per aquesta formació i explorar altres repertoris. Pretén apropar la música antiga, en concret la dels segles XVI al XVIII, a tot tipus de públic oferint una interpretació històricament informada. Actualment, s’està formant a l’ESMUC sota la tutela del mestre Xavier Puertas.

Núria Casas Coll: Violone

Roman Cubelos: Violone i Viola de gamba tenor

Feliu Llobet Caixach: Viola de gamba baixa i soprano

Ana Nicolás de Cabo: Percussió històrica

Xavier Puertas Esteve: Viola de gamba soprano

Alba Villar: Viola de gamba baixa

Amb aquest programa proposem fer un viatge per l’Europa dels segles XVI i XVII amb l’objectiu de mostrar el fenomen de la música de dansa en aquella època. Les peces escollides estan dividides per territoris (4 parts) i són representatives de la gran varietat de danses que existien, alhora que pretenen mostrar com una mateixa dansa estava present en cada indret, com és el cas de la Pavana i la Gallarda.

Serà interessant descobrir com les melodies de les danses populars van acabar sonant en ambients cortesans fruit de l’interès que tenien els aristòcrates per portar la dansa a les sales dels seus palaus, com els compositors i músics de les corts les arrengaven per adaptar-les i la importància històrica que va tenir la música de les danses en el desenvolupament de la música instrumental del segle XVII i posteriors.

Per escollir el repertori ens hem basat especialment en recopilatoris de danses elaborats pels compositors i músics de l’època, que majoritàriament treballaven en les corts reials o hi tenien algun vincle.

Xavi Puertas