Euroquartet Barcelona

Mihai Morna, 1r violí

Nascut en una família de musics a Iaşi Romania. Acaba els estudis superiors a Bucarest amb el professor Ştefan Gheorghiu. Membre a l’Orquestra de la Filarmonica de Bucarest. Té diverses activitats como solista tocant els Concerts per violí de Mozart, Max Bruch, Txaikovski, Brahms, Vieuxtemps , Lalo,etc. El 2003 ocupa la plaça de violinista a l’Orquestra Simfonica del Gran Teatre del Liceu.

Andrea Ceruti, 2n violí


Neix a Roma. Comença els seus estudis de violí al Conservatori Giuseppe Verdi de Milà. Acaba els seus estudis al Liceu Musical-Artístic del mateix Conservatori obtenint el diploma de violí i quartet.

Ingressa al Musikhochschule de Viena a la classe d’Eduard Melkus. Coopera amb diverses orquestres de cambra: Capella Acadèmica Wien i Wiener Bachsolisten. A més participa en les orquestres d’Itàlia: Orchestra del Teatro dell’Opera di Genova i Orchestra della Radiotelevisione di Roma.

Rep classes magistrals amb Ruggiero Ricci i Igor Ozim.

Des de l’ any 1992 forma part de l’ Orquestra del Gran Teatre del Liceu de Barcelona. És membre fundador de l’ EuroQuartet Barcelona

Joan Ignasi Ferrer, viola

Premi D’ Honor de Grau Superior de Viola.

Titolat Superior de Música de Cambra i Violí pel Conservatori del Liceu de Barcelona.

Xavier Turull, Josep Mª Alpiste, Emilio Mateu, Marçal Cervera, Aureli Vila, Garfield Jackson i Norbert Blume han estat entre d’altres els seus mestres.

Membre de l’ Orquestra de Cambra d’ Andorra- ONCA- des de l’ any 1996.

Viola Solista de l’ Orquestra Càmera Musicae d’ençà la seva fundació al 2005.

Col·labora habitualment amb l’ Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Orquestra Simfònica de Palma de Mallorca, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), l’Orquestra Camerata XXI, Orquestra de Cambra del Garraf, Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les terres de Lleida, així com en diversos espectacles de jazz i teatre musical a Barcelona, Bilbao, Sevilla, New York (Carnegie Hall).

Toca amb una Viola del mestre Genovés Paolo Castello.

En el camp de la Música de Cambra destaquen les interpretacions de la integral de les sonates per a Viola i Piano de J. Brahms, la sonata per a Viola, flauta i Arpa de C.Debussy i d’altres obres on la viola rep la categoria que li pertoca.

Membre del Quartet “Alla Breve” ha realitzat nombrosos concerts arreu de Catalunya i sud de França on ha estat convidat pel Quartet Enescu amb el qualha treballat obres del repertori més representatiu per aquesta formació.

Ha enregistrat en nombroses ocasions per a Radio Nacional de España, Catalunya Música, TV3 i diversos CD. Acaba d’enregistrar el CD “Feeling Good” amb Joan Chamorro i Andrea Motis

Compagina la seva activitat com a instrumentista amb la tasca docent com a professor de viola i música de cambra a l’ escola de música municipal de Sant Andreu de l’ajuntament de Barcelona des del 1995.

Jakub Jaczmyk, violoncel

Va començar a estudiar el violoncel amb el professor Mark Friedhof.

Ha participat en diversos concursos de música de cambra per a joves, guanyant el primer premi del Concurs *Argiau a Barcelona .

Ha actuat en les principals sales de concerts a Catalunya, Polònia i França, inclòs Gran Teatre del Liceu en l’obra escènica L’Home del Paraigua.

És el col·laborador principal de Euroquartet Barcelona..