Ensemble Zaïre

Enssemble ZaïreZaïre Ensemble és un projecte que neix l’any 2016 a Barcelona. Es tracta d’una agrupació musical jove i vibrant especialitzada en interpretació historicista del repertori clàssic. Els seus integrants són joves talentosos provinents de nacionalitats diverses i formats en alguns dels centres més prestigiosos d’Europa (ESMUC, COSCyL, Hochschule Luzern, Royal College of Music, Civica Scuola di Musica Claudio Abbado).

L’amor per la música composta durant el període barroc, així com l’interès per recrear el món sonor d’aquella època, impulsen el treball de Zaïre Ensemble, un grup que, a més, cerca rescatar i difondre l’obra de molts compositors d’enorme qualitat musical i injustament relegats a un segon pla.

Zaïre Ensemble és la combinació perfecta de joventut i experiència artística, tant en l’àmbit de la música clàssica moderna com en el de la interpretació historicista. Els seus membres han rebut consells i realitzat col·laboracions amb músics de la talla d’Amandine Beyer, Catherine Manson, Sophie Gent, Bruno Cocset, Enrico Onofri, Pedro Gandía, Andoni Mercero, Emilio Moreno, Adrian Butterfield, Lucy Russell, Lorenzo Coppola, Lisa Beszoniuk, Rachel Brown, Marc Hantaï, Manfredo Kraemer, Andrew Ackerman, Xavier Puertas o Emmanuel Balssa, entre d’altres.

També són col·laboradors habituals d’orquestres historicistes com Theresia Youth Baroque Orchestra, Orquesta Barroca de la Universidad de Salamanca, Orchestre Français des Jeunes Baroque, Orquesta Academia Montis Regalis, Nordic Baroque Orchestra i Orquesta Barroca de Sevilla.

Malgrat que Zaïre Ensemble és un grup de formació recent, ja ha estat convidat a actuar en diferents sales i festivals de la geografia espanyola, incloent-hi l’Early Music Festival Aledo, el Festival Simfònic del Monestir de Pedralbes, el Teatro Victoria Eugenia de San Sebastián o en el “Ciclo Martes Musicales”, de la Fundación Vital de Vitoria. Els seus propers compromisos inclouen concerts a Catalunya i Euskadi.