Cor de Noies de l’Orfeó Català

Cor de Noies de l'Orfeó Català 2015 ® A Bofill

Forma part de l’Escola Coral de l’Orfeó Català, amb seu al Palau de la Música Catalana,  i està integrat per cantaires de setze a vint-i-cinc anys, la majoria de les quals van iniciar la formació musical als cors infantils de l’entitat. Fundat l’any 2000 i dirigit per Lluís Vilamajó els primers set anys, actualment Buia Reixach i Feixes n’és la directora i Josep Surinyac el pianista.

El Cor ha treballat amb directors com Xavier Sans, Javi Busto, Tomàs Grau,  Manel Valdivieso, Pere Lluís Biosca, Xavier Puig i Xavier Pastrana. També ha col·laborat amb l’organista David Malet, l’Orquestra Camera Musicae i Vespres d’Arnadí.

Ha actuat arreu de Catalunya, a l’Estat Espanyol, Alemanya, França i Eslovènia. També ha participat en Festivals i Concursos d’arreu. El 2005 va rebre el segon premi en la modalitat de cors de noies al Concurs del Festival Internacional de Música de Cantonigròs. La primavera de 2016 va presentar el projecte Cor Simfònic Femení de Catalunya dins el Cicle Coral Orfeó Català, interpretant Folk Songs of the four Seasons de R. Vaughan Williams, juntament l’Orquestra de l’Auditori Josep Carreras, els cors Voxalba, Aglepta i Dones del Cor de l’Auditori Josep Carreras, dirigits per Xavier Pastrana. Darrerament el cor ha actuat sota la direcció de Marc Minkowski en la interpretació d’El Trencanous de Txaikovski en el cicle Palau 100. El gener de 2017 ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica del Vallès interpretant Els planetes de Holst sota la direcció de Diego Martín Etxevarría al cicle Simfònics al Palau i al cicle Concerts Simfònics a Terrassa.

El 2004 enregistrà el CD, Viatjant… i el 2011 va enregistrar per a Columna Música el CD Germinans.

La primavera del 2017 el cor està convidat a participar al Projecte Heimat organitzat pel Internationales Chorzentrum Hannover, on realitzarà dos concerts juntament amb el Mädchenchor Hannover. I el proper juliol el cor interpretarà la 3a Simfonia de Mahler a Vic, Girona, Barcelona  i Montpelier al costat del Cor Infantil de l’Orfeó Català, el cor Scherzo i la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, dirigits per Manel Valdivieso.