Concert Emili Vendrell, la veu del poble

Aquesta proposta és un espectacle on un actor (F. Frauca) encarna el famós tenor Emili Vendrell. El punt de partida seria la nit en què ell canta el seu últim concert, torna a casa i fa repàs del que ha estat la seva vida fins llavors. L’espectacle consta d’una selecció d’àries de sarsuela, òpera i lieder que interpretava Emili Vendrell i entre les intervencions musicals, el personatge d’Emili Vendrell fa apunts biogràfics dramatitzats.


Roger Padullés

El tenor Roger Padullés inicià la seva formació vocal a l’Escolania de Montserrat. Com a solista estudià a Barcelona amb J. Proubastai l’any 2001, atret pel Lied alemany, es traslladà a estudiar cant a Freiburg im Breisgau (Alemanya) becat per la Generalitat de Catalunya amb el Prof. R. Pinheiro.

Format operísticament en l’Opéra-studio del teatre d’Estrasburg (França), inicià tot seguit una carrera professional que l’ha dut a cantar, entre altres, al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, el Teatro Municipal de Santiago de Chile, a l’Opéra Nationa ldu Rhin, al Concertgebouw d’Amsterdam, al Teatro Real de Madrid, Capitole de Toulouse o el Palau de les Arts de València. L’any 2009 guanyà el Segon premi al Concurs Internacional Francesc Viñas, així com el premi Plácido Domingo.

Ha estat dirigit per batutes com Zubin Mehta, Sylvain Cambreling, Enrico Delamboye, Josep Pons o Salvador Mas. Durant dos anys va cantar el paper de Tamino en l’adaptació de La flauta màgica feta pel director teatral Peter Brook en una gira mundial que va visi-tar, entre d’altres, Argentina, Chile, Brasil, Mèxic, Japó, Taiwan, Corea del Sud, Austràlia, Hong Kong, Itàlia, França i Rússia. En l’apartat actoral ha treballat també amb directors d’escena com Christoph Marthaler, Laurent Pelly, Mariame Clément, Dieter Kaegio Àlex Ollé, de la Fura dels Baus.

Actua regularment en concerts de Lied i Oratori per tota Europa, en sales com el Capitole de Toulouse, l’Opéra National du Rhin a Estrasburg o al Rosenblatt Recital Series de Londres. El seu disc « Mompou songs», enregistrat per Opus arte amb el pianista Iain Burnsideva guanyar el guardó de millor disc de l’any als premis Enderrock 2015.

Josep Surinyac

Neix a Torelló (Barcelona) on inicia els seus estudis musicals amb M. Serra. Obté el títol superior de piano i música de cambra al Conservatori de Barcelona; posteriorment amplia estudis a la Guildhall School of Music de Londres amb G. Johnson. Ha estat guardonat en diversos concursos nacionals i internacionals en les modalitats de Música de Cambra i Lied.

Ha col·laborat amb cantants com D. Aldea, D. Alegret, N. Argenta, L. Dawson, J. Domènech, U. Haller, B. Kusa, M. Lladó, E. Martínez-Castignani, M. Martins, A. Mateu, M. Matheu, I. Moraleda, M. Ll. Muntada, R. Padullés, S. Palatchi, R. Pierotti, A. Savall, P. Udlando Ll. Vilamajó, entre d’altres. Ha actuat en diferents ciutats espanyoles així com a diferents ciutats europees, Israel, Estats Units i Japó.

La seva discografia inclou un CD amb melodies de Poulenci dos CD de Granados i Toldrà amb amb M. Ll. Muntada; i Winterreise de F. Schubert amb E. Martínez-Castignani. En diverses ocasions ha estat convidat a participar a la Schubertíada de Vilabertran amb un notable èxit de públic i crítica amb M. Martins.

Actualment és el pianista del Cor de Noies del l’Orfeó Català i professor de Lied i de Música de Cambra al Conservatori Superior del Liceu i a l’Esmuc (Escola Superior de Música de Catalunya).

Ha estat convidat en diverses ocasions per la Fundació “La Caixa” per acompanyar les masterclasses de cant de N. Argenta o L. Dawson en diferents ciutats espanyoles.


Ferran Frauca

Començà amb “Electra” de M. Yourcenar dirigit per PepCruz l’any1968. Vinculatdesprésal Talleretde Salt col.laboraen muntatgescom“Woyzeck”, “ La comèdia de l ’olla” “Estruços d ’escenari”… com actor i músic dirigit per Quim Masó.

Estudia clarinet i canta al Cor Madrigal dirigit per Manuel Cabero, durant 6 anys.

Entra a formar part del repartiment de “El Mikado” de Dagoll Dagom, durant la gira de la qual funda Quartetto da Cinque amb el que munta espectacles musicals com “Quartetto canta Beatles”, “Quartetto a la Carta” o “Palpitasongs” i de text com “El Ferran Fraucafum” de Paul Auster o “Fes-m’ho tot” de Jordi Arbonès “Nif”.

Amb el Talleret de Salt i dirigit per Konrad Zshiedrich treballa en “Nitde Reis” de Shakespeare, “L ́Hort dels Cirerers” de Chejov i “El Tartuf” de Molière, i intervé també com actor en “Els Gegants de la Muntanya” de Pirandello al Teatre Lliure o “La Bella Helena” d’Offenbach.

Com a director ha muntat entre d ’altres“ EcceHomo-La Passió de Banyoles”,“Insultsal públic” de Peter Handke, “La Dansa Macabra de Girona” o el concert dels “Berros de la Cort” . Ha treballat en “Poe”, “Mar i Cel”, “Boscos Endins” i “Aloma” amb el Dagoll Dagom,“ The Black Rider” de Tom Waits, “L ’altre llibre de les Bèsties” de Salvador Sunyer, “Josafat el musical” de Prudenci Bertrana, “Nevares” d’Ignasi Roda , “Fang i Setge” música de Salvador Brotons i últimament “Verdaguer, Ombres i Maduixes” del grup Obeses.