Claudia Valetta

Claudia Valetta

Nascuda a Barcelona el 1988, Claudia Valetta ha cursat els estudis superiors al Conservatori Superior del Liceu amb les màximes qualificacions, sota la tutela del mestre Stanislav Pochekin. Ha fet classes magistrals amb mestres de renom internacional com:Josep Colom i Albert Atenelle (concertistes i professors al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona), Oxana Yablonskaya (concertista i professora a la “Julliard School de NY”), Mikhail Voskressensky (concertista i cap del departament de piano al Conservatori Txaikovsky de Moscou i membre del jurat en nombrosos concursos a Sydney, Londres, Genève, Tel Aviv , Hamamatsu, Los Angeles, Moscou, etc, Vladimir Viardo (concertista i professor de la “University of North Texas”), Rita Wagner (professora formadora de professors a l’escola “Zoltán Kodaly”), Istvan Gulyás (professor de la “Ferenc Liszt Academy” de Budapest), Galina Egyazarova (mestre d’Arcadi Volodos i professora a l’Escola Superior de música Reina Sofía de Madrid), Imre Rohman (concertista, director d’orquestra, i professor de la “Mozarteum University”).

Ha estat guardonada en nombrosos concursos nacionals i internacionals com:

 • Premi Chopin al Concorso Pianístico Roma.
 • Premi Trinity College de Londres al millor concursant espanyol al Concurs Internacional Maria Canals de Barcelona.
 • Premi Institut Cervantes de Sofia al millor concursant hispanoamericà i Medalla al Concurs Internacional Maria Canals de Barcelona.
 • 1r Premi al Concurs Internacional Ricard Viñes de Lleida.
 • Premi al millor pianista d’Espanya al Concurs “Intercentros” de Madrid.
 • 1r Premi al Concurs Internacional “Ciudad de San Sebastián”.
 • 1r Premi al Concurs “Río Órbigo” de León.
 • 1r Premi de Piano i Música de Cambra al Concurs “Ciutat de Manresa”.
 • 1r Premi al Concurs de joves intèrprets “Ciutat de Xàtiva”.
 • 1r Premi al Concurs de Joventuts musicals de Vilafranca del Penedès.
 • 2n Premi al Concurs de Piano “Ciudad de Linares”.
 • 2n Premi i Premi al millor intèrpret de música espanyola al Concurs “Ciudad de Albacete”.

Amb 21 anys va fer el seu debut al Palau de la Música Catalana de Barcelona, i ha actuat com a solista i amb diferents grups de cambra per Europa en auditoris com el Gran Teatre del Liceu i l’Auditori AXA de l’illa diagonal de Barcelona, l’Auditori Enric Granados de Lleida, L’Auditori de Valence (França), l’Auditori Festhalle de Murrhardt (Alemanya), L’Auditori “La Sapienza” de Roma, l’Instituto Cervantes de Palerm, en el “Festival Internazionale di musica Bosa Antica della Sardegna”, i el “Festival de Musique Classique “Jeunes Intèrprets” de França. Ha actuat amb orquestra sota la direcció de Guerassim Voronkov, Manel Valdivieso, Ricard Olivé, Daniel Antolí; i a Roma, sota la batuta de Nicola Samale amb la Nova Amadeus Chamber Orchestra.

La crítica l’ha qualificat de pianista excel·lent, amb gran solvència i una pianística brillant, alhora que posseeix una variada gama dinàmica, delicadesa, sensibilitat, i força expressiva en les seves interpretacions.

Ha estat entrevistada per Catalunya Ràdio, Catalunya Música, el Periódico, i per la cadena de televisió TV3 en el programa Ànima, i han retransmés actuaciones seves Catalunya Música i la cadena RAI italiana.

Mes informació a la web de Claudia Valetta, Facebook i Youtube