Ala Voronkova – Camerata Vivaldi

Ala Voronkova

"AlaNascuda a Kíev, va ser una destacada violinista a l’orquestra del Teatre Bolshoi i a la Filharmònica de Moscou. Una vegada establerta a Barcelona, ha treballat com a solista i concertino associada de l’ Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), i com a concertino convidada de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu. Ha realitzat actuacions per tot el món, tant de música de cambra i simfònica, com a solista.

Reconeguda com a una eminència en el repertori rus, el seus interessos musicals l’han portada a experimentar en altres estètiques, interpretant i gravant, per exemple, l’obra completa per a violí de Xavier Montsalvatge, l’integral de les sonates per a violí i piano de Pavel Juon, així com els 24 capricis de Paganini. En el seu ampli catàleg de gravacions comercials, destaca el dedicat als quartets de corda d’Eduard Toldrà, Premi Ciutat de Barcelona.

Ala Voronkova ha estrenat obres escrites per a ella de diversos compositors contemporanis, com ara Tomás Marco, Xavier Benguerel, Moisés Bertrán i García Morante.

Camerata Vivaldi

La Camerata Vivaldi, fundada l’any 2014 per la violinista ucraïnesa Ala Voronkova, està integrada per músics procedents dels més prestigiosos conservatoris europeus amb una llarga i prolífica trajectòria professional. Amb un repertori molt extens que va des del Barroc fins els sons més contemporanis, passant també per altres estils com el jazz, tenen com a objectiu principal acostar la música a tots els públics, oferint concerts de gran qualitat tècnica i musical amb programes accessibles per a tots els oients.