Aires Gitanos

Ala Voronkova i Sergi VicenteSergi Vicente i Ala Voronkova s’han unit per oferir-nos un concert de gran interès en una mostra de virtuosisme i creativitat.

Les obres de Monasterio, i sobretot de Sarasate i Falla, són un repte per a tots els violinistes i estan consagrades dintre del repertori mes virtuós i selecte d’aquest instrument. Unes peces que sempre s’interpreten en la seva composició original: violí i piano. En aquest concert podrem gaudir d’una novetat única d’un valor especial, ja que Sergi Vicente ha combinat la seva labor com a intèrpret amb un treball d’anys de transcripció i adaptació per a la guitarra. Tot respectant la partitura, però afegint-hi i explorant els recursos propis de la guitarra, ha aconseguit una nova lectura d’aquestes peces, creant una sonoritat nova i sorprenent que, alhora, aconsegueix evocar els orígens d’aquest estil.

Ala Voronkova

Nascuda a Kíev, va ser una destacada violinista a l’orquestra del Teatre Bolshoi i a la Filharmònica de Moscou. Una vegada establerta a Barcelona, ha treballat com a solista i concertino associada de l’ Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), i com a concertino convidada de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu. Ha realitzat actuacions per tot el món, tant de música de cambra i simfònica, com a solista.

Reconeguda com a una eminència en el repertori rus, el seus interessos musicals l’han portada a experimentar en altres estètiques, interpretant i gravant, per exemple, l’obra completa per a violí de Xavier Montsalvatge, l’integral de les sonates per a violí i piano de Pavel Juon, així com els 24 capricis de Paganini. En el seu ampli catàleg de gravacions comercials, destaca el dedicat als quartets de corda d’Eduard Toldrà, Premi Ciutat de Barcelona.

Ala Voronkova ha estrenat obres escrites per a ella de diversos compositors contemporanis, com ara Tomás Marco, Xavier Benguerel, Moisés Bertrán i García Morante.

Sergio Vicente

En la seva formació ha comptat amb prestigiosos mestres, com ara D. Russell, J. Tomás, J. L. Rodrigo, L. Brouwer, A. Pierri i Pepe Romero, entre altres. També ha aprofundit en estudis de direcció i interpretació en diferents estils i especialitats musicals. Fundador i director de l’Orquestra de Guitarres de Barcelona, actualment desenvolupa una extensa labor pedagògica com a professor del Conservatori Superior de Música del Liceu, impartint habitualment cursos i “master classes”.

Realitza una intensa activitat com a concertista: en recitals de guitarra sola, com a solista amb orquestres i en recitals de música de cambra. La seva discografia inclou cinc discos que han tingut una gran acollida comercial.

Alguns compositors li han dedicat especialment obres, i regularment forma part en jurats de certàmens i concursos internacionals. Ha efectuat nombrosos concerts i gravacions per a ràdio i televisió a tot Espanya i en altres països d’Europa, Amèrica i Àsia.